Sälen i September


Hösten är ju otroligt vacker 🍁

Vi tog en liten weekend till Sälen, där vi bodde i en stuga nära Hundfjället. Tanken var att vi skulle vandra, fiska och basta i detta vackra landskap.

Fredagen bjöd på strålande sol ☀️

Det var så sjukt vackert så vi började dagen med att vandra. Barnen valde att släpa med sig cyklarna 🚴🏻Lindvallen.

Vi tog liften upp med cyklar & matsäck. Lite läskigt eftersom jag är höjdrädd men det gick bra, hade tankarna på den fina utsikten som jag försökte fånga på bild dessutom.
I denna natur hade jag kunnat gått hur långt som helst. Vi stannade vid Stensjön och åt våran goda matsäck i solen. Herregud vilken cool liten sjö, mitt uppe på berget. Här var det coronasäkert med ytterst lite trängsel 👌🏽🍁

Här satt vi och njöt en stund. Kan även tipsa om att denna slinga går utmärkt att cykla på.
När vi sedan skulle ner så valde killarna att köra downhill 🙈 ja man blir lite skraj såklart men jädrar vad dom tyckte det var kul. Jag valde att gå ner, hurtig som jag är. Det var de jobbigaste, eftersom man var tvunget att spänna sig för att inte trilla, och då blev det skakiga ben ner för hela berget. Men ner kommer man ju alltid, tur termosen var med ☕️

Eftersom jag älskar att researcha så valde vi att åka till Närsjön och fiska. Där fanns det fullt med fisk & även ett sjöodjur stod det 🐉 Hur coolt? Tänk att få se något läskigt i vattnet.

Efter den här dagen somnade alla ganska tidigt 😴

Lördagen bjöd på dis och kyla ❄️

Vi vaknade till regn & dimma med endast 2+ grader utomhus. Men vi hade med oss varma kläder så vi hade trevligt den dagen med. Vi åkte till Hundfjället och sökte upp en våffelstuga.

Det slutade regna så vi gick trollskogen upp mot toppen. Massa nytt där och väldigt mysigt. Troll som pratade och var roliga, kan verkligen rekommendera till alla familjer.

Sen åkte vi hem till stugan för att chilla en stund. Efter maten drog killarna ut i blåsten för att fiska vid närmsta tjärn 🎣 Jag stannade hemma och värmde upp bastun. Ännu tröttare denna kväll, så skönt att vara ute hela dagarna så man blir helt seg.

Söndag

Idag låg dimman på bergen, väldigt fint 🍁 Vi städade och packa ut allt i bilen, sen drog vi mot Lindvallen igen. Barnens högsta dröm var ju att få köra downhill ner en sista gång 🚴🏻🚵🏽 Absolut det fick det bli eftersom ingen orkade att vandra något mer och ingen ville leta hjortron heller.

Den enda liften som var öppen var i Lindvallen, det kostade att få åka med upp såklart. 100kr för vuxna och 80kr för barn, detta gällde ett åk. Det fanns dygnskort med för dom som var där enbart för att cykla. Alla ben & armar va hela när vi åkte hem 😁 Vi har haft en toppenhelg och nu vill barnen hit när snön kommer ☃️ Såklart!
Bra väg dit 🙌🏼 Åkte från Lindvallen mot Karlskoga och sen hem till Örebro🥰

Hoppas på att åka tillbaka snart, så sjukt vackert med alla berg. Skriv här om ni ha några tips, något härligt boende mitt i backen vore ju drömmen. Skiljer det mycket i pris tro?
Brukar ni åka hit? Gör det, alla årstider är vackra i Sälen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x